Varför köpa vingar för pengarna, när man kan göra egna :)

Om det nu skulle va så att du har råkat fått en massa pengar, köp för guds skull då inte vingar för dem. Gör som jag; sy vingar istället.
I mitt fall så tyckte jag att det vore lite festligt med ett par till mina roller derby-skridskor. Men ett par vingar passar lätt till vilka skor som helst, bortsett från gummistövlar. Det behöver för all del inte va just vingar heller. Det går lika bra med blixtar etc.
På en halvtimme/timme är du (antagligen) klar, så gör så många du vill och kan. Sen är det bara att hoppas att vingarna/blixtarna/bananerna ser till att du flyger/swischar/halkar fram under våren.

IMG_7500

IMG_7474

Ingredienser:

Allt material kommer från Ohlssons Tyger.

15cm Electric lycra

15cm Viledona

Öljetter

 

Börja med att mäta ut hur långt det är mellan fyra hål på dina skor. det var 6,5cm på mina. plussa på 1 cm och rita sedan en vinge.

IMG_7473 IMG_7477

Klipp ut den och och lägg den mot din sko. Ser det bra ut så är det bara att köra. Klipp ut fyra delar i tyget, och fyra delar i viledonet.

 

IMG_7478 IMG_7479

 

Stryk fast viledonet. Rita sedan av din mall på mönsterpapper. Jag insåg att det var lättare att sy sömmarna om jag hade linjer att följa. Det går lätt att riva bort pappret efteråt.

 

IMG_7481IMG_7484

Sy längs linjerna.

IMG_7486 IMG_7487

Riv bort pappret och avsluta med att sy smalt runt hela vingen.

 

IMG_7488 IMG_7491

 

Nu ska öljetterna på plats. Gör först hål där de ska sitta. Alla verktyg följer med i förpackningen.

Och slå sedan fast öljetterna.

IMG_7492 IMG_7495

 

Tada! färdigt :)

IMG_7499 IMG_7505

Detta är ett sammarbete mellan mig och Ohlssons Tyger.

 

 

4 comments to Varför köpa vingar för pengarna, när man kan göra egna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 − = ett

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>