Nytt i höst-garderoben!

♥Hej ♥

 

Visst är det skönt att det börjar bli höst? Det jag tycker är det bästa med hösten är att man kan börja ta på sig mysiga varma kläder, som halsduk, koftor och höstskor. Ibland så händer det att man blir bjuden på date, eller bjuder nån på date, och då kan det vara bra att ha en finklänning som är både varm och skön, men framförallt snygg :)

 

Den här klänningen är den första i en rad plagg som jag kommer att sy upp i samarbete med TopPatterns och Ohlssons Tyger. Det kommer att gå till så att varje månad  kommer jag att sy upp ett snyggt mönster från TopPatterns. Det kommer vara mönster från Vouge, Butterick, McCall, och Kwik Sew. Tygerna och tillbehören kommer att komma från Ohlssons Tyger, och i samtliga butiker i landet så kommer just det utvalda mönstret att finnas att köpa. Har ni turen att bo i Sundsvall så kommer ni även att kunna se plagget i Ohlssons butiken i stan där den kommer att sitta på en provdocka.

Månadens mönster heter Vouge 1460 Badgley Mischka.

.IMG_9331

Det jag gillar med Vouges mönster är att sömsmånen redan är inräknad.

Ett tips är att lägga ut mönsterdelarna på tyget innan man klippt ut det hela vägen in till kanten, och sedan klippa igenom både mönster och tyg på samma gång. På så sätt så läggs det inte på någon millimeter extra när man klipper

Jag stötte på ett problem med mönstret, och det var när jag kom till ärmdelen. Jag stirrade länge och väl på beskrivningen, läste och vek och tyckte det var helt ologiskt. Sedan gjorde jag jag bara precis som bilderna visade, och då blev det rätt till slut. Var noga med markeringarna så går det nog bra :)

IMG_9341

Det som behövs för att sy detta plagg är:

Här ser ni det färdiga resultatet.

IMG_9319 IMG_9321IMG_9324IMG_9322

 

Detta är ett samarbete mellan mig, TopPatterns och Ohlssons Tyger.

4 comments to Nytt i höst-garderoben!

 • Hej!
  Jag stöter på problem på samma ställe och förstår inte alls. :( Har du möjlighet att visa hur du nålade fast bakstyckena? Först verkar det som om det ska vara räta mot räta men sedan ser det ut som om de ska ligga omlott.

  Klännningen är supersnygg och jag vill ju HA en! Och tävla ;)

  Tack på förhand!
  //M

 • Hej Malina!
  Jag har inte fotat under sy processen, så har tyvärr inga bilder att visa :(
  Ta det bara lungt och gör ett steg i taget så blir det nog rätt.
  Lycka till, och jag ser fram emot ditt bidrag :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio − 7 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>