Månadens plagg – November

Hej!

För ganska precis ett år sedan så vann jag titeln ”Sveriges bästa hemmaskräddare”. En fantastisk känsla när mitt namn ropades upp, det kändes overkligt. Det gör det fortfarande.

IMG_5004

Min vinst, förutom äran, var att få designa ett eget symönster. Jag ser inte mig själv som en designer. Jag är en sömmerska. Den mest självkritiska sömmerskan. Jag använder i princip inget jag syr. Jag tycker mig alltid hitta fel på mitt handarbete, eller så känner jag mig obekväm eller ful i det.

Det finns däremot andra som gärna använder det jag syr till dem, som min dotter, kille, mamma och ex-man.

IMG_8367IMG_3928 IMG_3982  IMG_9640

Nu har mitt mönster börjat att säljas i Sverige, och det har redan sålts i USA i någon månad redan.

IMG_5285IMG_9733

Från början så tyckte jag att det var en superfin klänning och skjorta, men nu känner jag bara att jag skulle kunnat göra det så mycket bättre. Min tanke var att göra ett mönster som man inte redan kan köpa. Jag hade länge velat ha ett mönster på just en sådan klänning och skjorta, och inte fått tag på något, så jag tänkte att det var ett ypperligt tillfälle.

(ur en tidning från England)

IMG_9732IMG_9731  IMG_9730

För att kunna sy denna så måste man ha ganska bra koll på att sy. Det är mycket finlir med oken och fållen på klänningen. Det är just det jag gillar med att sy, när det är knepigt och klurigt, och när det tar lång tid

IMG_9666 IMG_9674 IMG_9671 (2)IMG_9677  IMG_9662 IMG_9661

 

IMG_9678 (2)IMG_9663

Först sydde jag överdelen till klänningen i storlek medium, men insåg att det blev väldigt stor på mig. Typ 1 dm för stor i midjan, så jag sprättade upp den och klippte ut den i storlek xs istället. Då blev den bra. Så jag rekommenderar att om ni vill sy den, sy den i typ 2 storlekar mindre än ni är. Det är även småfel i mönstret. Stämhack som inte passar ihop tillexempel.Det är väldigt bra sömnadsbeskrivning, med bilder på alla momenten. Och sömsmånen är inräknad, som den är på alla topPatterns mönster.

Om ni syr upp antingen klänningen eller skjortan så skulle jag tycka att det är superkul att få se resultatet. Maila gärna en bild till mig på lisa.pahn@hotmail.com.

Jag har sytt klänningen i mönstrad viscose från Ohlssons Tyger. Det är ett väldigt skönt tyg med fint fall som även passar till skjortan. Jag har klätt egna knappar i samma tyg. Tyckte det blev ganska fint.

Mönstret kan ni beställa på TopPatterns, och tygerna och tillbehören kan ni köpa i någon av Ohlssons Tygers butiker, eller beställa här.

Det blev ingen vinnare i oktobertävlingen, då jag inte fick in ett endaste bidrag :(

Denna månad har ni chans att vinna ett mönster på en Jul/nyårsklänning från TopPatterns.

Maila in en bild på något ni sytt av antingen tyget jag använt till klänningen eller av mönstret.

Bidragen behöver jag senast den 6 december. Lisa.pahn@hotmail.com.

Detta är ett samarbete mellan mig, TopPatterns och Ohlssons Tyger.

Här är en till klänning jag sytt upp av mitt mönster :)

IMG_9428 IMG_9427 (1) IMG_9426 (1) IMG_9425 (1) IMG_9424 (1) IMG_9421

One comment to Månadens plagg – November

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + = 13

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>