Månadens Plagg – December

Hej
Nu är det dags för det sista inlägget med månadens plagg för detta år. Vad passar då bättre än att avsluta med en festlig klänning att ha på jul eller nyår?

Mönstret heter McCall´s 7281 och är väldigt enkelt att följa beskrivningarna på. Det går lätt att kombinera delarna så att man får den klänning man önskar. 
Jag valde först överdelen med chiffongen, men insåg när den var färdigsydd att blev för mörk, och att det fina taft tyget med stjärnor inte fick komma till din rätt. Jag tog då bort chiffongen och sydde axelband istället.

I överdelen är det fyra bommulsband längs sömmarna som jag trätt korsettfjädrar i. Detta nämns inte på baksidan på mönstret, så tänk på det när ni handlar material.

Kjolen är sydd i tre lager. Underkjol, taft kjol och chiffong kjol. Underkjolen och chiffongkjolen har jag sytt en rullfåll på med overlocken, och taft kjolen har jag fållat enligt beskrivningen. 

För att sy denna klänning har jag använt:
2 meter taft med stjärnor
2 meter chiffong
2 meter foder
dragkedja
fliselin
1 meter korsettfjäder
1 meter bomulsband

Allt material kommer från Ohlssons Tyger!
Mönstret köper ni här!


IMG_9851 IMG_9859 IMG_9862 

IMG_9866 IMG_9867 IMG_9869 

IMG_9871 IMG_9872 IMG_9874
Modell: Fina Rebecka <3

Detta är ett sammarbete mellan mig, Toppatterns och Ohlssons Tyger!

One comment to Månadens Plagg – December

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = fyra

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>