Glada tyger = Glad sömmerska!

Jag har haft en liten sy-torka i nån vecka nu. Har mest bara legat i soffan och sneglat in i syrummet, men inte kännt någon inspiration alls. Det kan kanske bero på att det har varit intensiva veckor, med min 30 årsfest, jul och nyår.

När jag får sy-torkor så vet jag av erfarenhet att glada tyger, och små projekt kan få mig att hitta inspiritationen igen. Det funkade även denna gång.

Dessa fina glada tyger kommer från jny-colourful kids. De har MASSOR av fina ekologiska trikåtyger i härliga mönster. Titta in på www.jny.se!

Jag brukar sy kalsonger till min kille, så även nu så blev han två par rikare! Jag tog ett par slitna kallingar och klippte sönder till mönster.

IMG_6758IMG_6759

Detta härliga leopardtyg fick bli en klänning till min dotter som ska på kalas på fredag.

Kvinnomärket är utklippt i muddväv som jag först tråcklade fast för hand, och sedan sydde fast längs kanterna med tät sick-sack, i vanliga fall så hade jag pressat fast det med flisofix, men jag hade slut!

IMG_6767 IMG_6768  IMG_6779IMG_6771 IMG_6780

 

Nu känner jag mer sylust, och längtar efter nästa projekt! :)

3 comments to Glada tyger = Glad sömmerska!

 • Hej Lisa! Kul att följa dig på bloggen efter att ha följt allt ert slit på teve. Du syr fenomenalt!

  Tänkte bara fråga vad du vann?? Förutom megakändis i Sverige och blommor och diplom så har de pratat nåt om ett mönster… Men tycker att det var väldigt diffust vad egentligen det där mönsterpriset innebar. Hälsningar/Lisa

  • Hej Lisa! Vad fint namn du har ;)
   Tack så mycket!
   Ja jag tycker också att det inte riktigt framkom vad mönsterpriset var. Men såhär är det:
   Jag har designat en klänning och skjorta som mönsterbolaget toppatterns kommer att sälja. det kommer att finnas på http://www.toppatterns.com till våren. Såg att det var en bild på mig där med :D

   • Aha, spännande! Då skall jag hålla utkik där… Är ganska nybörjare inom syendet men skall satsa detta år på att sy till mig själv och inte bara till barnen. Och klänning är ju det bästa plagget som finns! Ser fram mot att se din klänning. Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 × sex =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>